Acasa Mesaj Misiune Aparatura Membri Cercetare Colaborari Projecte Diseminare Links Contact

9. AGILENT 5500 SERIE MICROSCOPIE FORTĂ ATOMICĂ (AFM) / SCANARE
      PROBE MICROSCOPIE (SPM)PATLAB este echipat cu un sistem de cercetare multi-utilizator Agilent 5500 pentru microscopie de forță atomică (AFM) și microscopie cu scanare de proba (SPM) cu microscopie a microprobei de scanare electrochimică (EC-SPM) pentru studierea comportamentului și cineticii micro- și nanoprobelor electrochimice in timp real, Pico-TREC pentru imagistica simultana de topografie si recunoastere cu SPM pentru cartografierea moleculelor tinta pe o suprafata de prelevare a probelor ideal potrivite pentru structurarea si modificarea senzorului de nanoelectrod, litografie si nanomanipulare cu  microprelucrare prin variatii de forta, nano modelare prin interferenta probei si gravare electrochimica , nano scris și nano modificarea prin depunerea controlată a potențialului de suprafață. Sistemul este proiectat pentru cercetări avansate în domeniul electrochimiei, științei materialelor, științei polimerilor, științelor sănătății și vieții și biotehnologiei.

Modul MAC (magnetic AC) AFM


În microscopia de forță atomică (AFM), un vârf ascuțit este scanat pe o probă menținând în același timp o forță interatomică constantă între atomii de la capătul vârfului și atomii de pe suprafața de interes. Implementarea timpurie a AFM a folosit modul de contact al procesului în care forța de respingere experimentala de vârf a fost măsurată prin înregistrarea deformării consolei. În condiții ambientale, aceste forțe de respingere variază de la câteva la sute de nanonewtoni. Forțele dintre vârful AFM-ului și proba determină presiuni suficient de mari pentru a induce distorsiuni, a îndepărta porțiunile probei din substrat și chiar a deteriora vârful. Prin scanarea într-un lichid, forțele capilare sunt reduse, ceea ce scade forțele dintre vârf și proba prin intermediul ordinelor de mărime. Alte forțe, cum ar fi presiunile de contact, totuși, pot duce totuși la înfundarea vârfului AFM și la deformarea probelor biologice .

O metodă eficientă de reducere a forțelor laterale distructive și de sporire a sensibilității și reproductibilității implică oscilația dinamică a vârfului AFM în timpul imaginilor.
Modul MAC AFM a fost dezvoltat [1] pentru a reduce interacțiunile verticale care provoacă leziuni între proba și vârful AFM. În modul MAC, un consola acoperită cu o peliculă paramagnetică este oscilată direct de un solenoid situat sub sau peste proba. Amplitudinea oscilației care este utilizată pentru a acționa consola în modul MAC este mai bine controlată și poate fi mult mai mică decât cea utilizată în alte moduri dinamice AFM de forță (mod AC acustic, modul "atingere") [2]. Datorită rezoluției ridicate și capacității sale de a urmari în fluid, modul MAC cu AFM a câștigat acceptarea în domeniile biofizicii, biologiei structurale și biologiei moleculare. Modul AFM AFM oferă informații structurale detaliate despre ADN, ARN, proteine, lipide, celule vii și structuri sub-celulare în medii native.

[1] Han et al, APL 69 (1996), 4111 - 4114.

[2] Hansma et al, APL 64 (1994), 1738 - 1740.
TREC (Topografie si recunoasterea imaginilor)


PicoTREC este o tehnică relativ nouă care oferă legarea rapida cartografierii pozitiei, precum și imagistică topografică pe o suprafață de rezoluție nanometrică.

A fost aplicată cu succes la mai multe modele de perechi de receptor-ligand și unele suprafețe vii ale celulelor. PicoTREC a fost folosit pentru înregistrarea simultană a două imagini separate, una care oferă topografia moleculei țintă pe o suprafață și alta afișând o hartă a moleculelor țintă recunoscute în mod specific pe o suprafață [3]. Utilizând modul MAC, PicoTREC și console AFM optimizate, un ligand poate fi stocat în imediata apropiere a suprafeței, permițând o recunoaștere eficientă și o interacțiune ușoară între vârf și proba în timpul scanării. PicoTREC rezolvă recunoașterea moleculară în timpul scanării laterale prin procesarea reducerii asimetrice a amplitudinii oscilațiilor. În acest fel, locațiile moleculelor țintă sunt ușor determinate din coordonatele lor pe imaginea de recunoaștere. Această metodă elimină cerințele pentru sistemele secundare de raportare. De exemplu, nu sunt necesare scheme de detectare a fluorescenței, radioactivității sau detectarii legarii enzimelor atunci când se utilizează PicoTREC. Mai mult, sistemul este extrem de sensibil, deoarece interacțiunile cu singurele molecule sunt ușor de detectat. PicoTREC poate fi utilizat pentru cartografierea epitopilor pe o scală nanometrică a biomoleculelor, pentru localizarea pozitiilor receptorilor în timpul proceselor biologice sau pentru accelerarea studiilor de spectroscopie de rezistență în zonele de interes[4].[3] Stroh et al, PNAS 101 (2004), 12503 - 12507.

[4] Kada et al, Nanotoday 3 (2008), 12 - 19.


10. CERCETAREA SPECTROFOTOMETRULUI UV-VIS-NIR

PATLAB are un spectrometru Shimadzu 3600 UV-VIS-NIR. Spectrofotometrul este echipat cu 3 detectoare: un detector PMT (tub fotomultiplicator) pentru regiunile ultraviolete și vizibile și detectori InGaAs și PbS pentru regiunea infraroșie apropiată.

 Detectorul InGaAs unește decalajul dintre lungimea de undă de comutare PMT-PbS unde sensibilitatea este de obicei scăzută pentru a asigura o sensibilitate ridicată pe tot  intervalul de masurare lungimii de undă cu <0.00003Abs zgomot la 1500 nm.


Fluctuatiile de lumina extrem de scazute (0.00005% sau mai mică la 340 nm) sunt obtinute la rezoluție ridicată (cea mai mare rezoluție 0.1 nm) cu monocromatorul dublu de înaltă performanță. Instrumentul are  un interval de masurare a kungimii de unda 185 - 3300 nm, permițând măsurarea pe o gamă largă, inclusiv regiunile ultra-violete, vizibile și apropiate de infraroșu. Acest lucru permite analiza spectroscopică într-o mare varietate de domenii.Caracteristici tehnice:

Lungimea de unda                                 185nm - 3300nm

Banda spectrala                                     8 etape în regiunea ultravioletă / vizibilă 0,1, 0,2, 0,5, 1, 2, 3, 5, 8 nm.
                                                                 10 pași în regiunea infraroșie apropiată 0,2, 0,5, 1, 2, 3, 5, 8, 12, 20, 32 nm.

Rezolutie                                                 0.1 nm

Intervalul de esantionare                     0.01 - 5 nm

Precizia lungimii de unda                    UV/VIS regiunea: ± 0.2 nm NIR regiunea: ±0. 8 nm

Repetabilitatea lungimii de unda        Regiunea UV / VIS: mai mică de ± 0,08 nm regiunea NIR: mai mică de ± 0,32 nm

Fluctuatia luminii                                  < 0.00008% (220 nm, NaI)

                                                                 < 0.00005% (340 nm, NaNO2)

                                                                 < 0.0005% (1420 nm, H2O)

                                                                 < 0.005% (2365 nm, CHCl3)

Gama fotometrica                                 -6 la 6 Abs

Zgomot                                                   0.00005 Abs sau mai putin (500 nm), 0.00008 Abs sau mai putin (900 nm), 0.00003 Abs sau

                                                                  mai putin (1500 nm)Latimea fentei 2nm, valoarea RMS la 1 sec. raspuns

Sistemul fotometric                               Faza dubla11. CYBERSCAN PCD 6500 pH / ION / CONDUCTIVITATE / DO MULTIMETRU.


Multimetrul Cyberscan PCD 6500 pH / Ion / Conductivitate / Oxigen dizolvat (DO) din MATLAB măsoară și vizualizează până la patru parametri în același timp, fără referință de canal transversal Acesta este un Bench metru compatibil cu ecranul tactil color de 21 CFR Part 11, compatibil cu standardul CE, cu funcții de analiză multi-canal, un singur canal sau grafică în timp real, pentru a oferi o analiză rapidă și convenabilă a datelor cu abilitati de comunicații avansate, ample prin internediul USB-ului. Multimetrul Cyberscan se integrează foarte bine în programul de cercetare al PATLAB privind proiectele de cercetare pentru testarea calității apei, tratarea apelor reziduale, managementul apelor reziduale, prelucrarea produselor alimentare, controlul proceselor industriale, producția farmaceutică, îngrijirea sănătății, prelucrarea hârtiei și a celulozei și industria chimică.Caracteristici tehnice:

Specificatiile produsului Descriere

Gama Ph                                                                                         -2.000 la 20.000 pH

Rezolutie &Precizie                                                          0.1/0.01/0.001 pH & ±0.002 pH

mV Interval                                                                                    -1800 to +1800 mV

Rezolutie & Precizie                                                                     0.1 mV & ±0.1 mV

Gama de concentratii ionice                                                   1 x 10-7 la 9.99 x 1010

Rezolutie  & Precizie                                                             4 sig. figures & ±0.17n%

DO Range                                                                                    0 to 60 ppm, 0 to 600%

Rezolutie  & Precizie                                                               0.01/0.10% & 0.1% + 1 LSD

Conductivitate                                                                                    0 la 500 mS/cm

Rezistivitate                                                                            3 ohm cm la 100 megohm cm

Salinitate                                                                                                  0 la 90 ppt

Precizie                                                                                     0.5% scala completa + 1 LSD

Celula constanta                                                                                     0.1, 1.0, 10.0

Temperatura                                                                                    -5.0 la 105.0 °C (Metru)

Rezolutie & Precizie                                                                             0.1 °C & ±0.2 °C

Numarul de puncte de calibrare a pH                                                   Pina la 5  

Optiuni pH tampon                                                                             USA: 2, 4, 7, 10, 12
                                                                                                        NIST: 1.68, 4.01. 6.86, 9.18, 12.45
                                                                                                               Euro: 1, 3, 6, 8, 10, 12 

Numărul de puncte de calibrare a ionului                                                      5

Metode incrementale                                                                              KA, KS, AA, AS

Compensarea temperaturii                                                   Automat / Manual (0 la 100 °C)

DO Testing                                                                                5-zile BOD, testare OUR si SOUR  

Barometru automat Compensarea presiunii                                450 la 825 mmHg

Memorie                                                                     10.000 seturi de date cu data / Stampilarea timpului  

Stocarea datelor programabile/iesire                                             Stabil,timp si manual

Iesire                                                                                                          USB, IRDA, RS232C

Interval de imprimare                                                                                    3 la 86400 sec

Introducerea electrodului                                   FET (suprafata solida fara sticla) sau electrozi de pH din sticla

Display                                                                                                           640x480 digit LCD

Putere                                                                                                    9VDC, 3.3A centru negative
12.INSTRUMENT POTENTIOSTAT METROHM AUTOLAB


PATLAB dispune de 5 instrumente potentiostat electrochimice METROHM Autolab. Din aceste instrumente sunt disponibile 3 module diferite de la generația mai veche pentru a extinde posibilitățile unităților principale Autolab: PGSTAT12, PGSTAT30 și PGSTAT100. Aceste instrumente electrochimice comandate de calculatorul Autolab pot fi controlate prin două pachete software diferite: GPES pentru tehnici electrochimice și FRA pentru spectroscopia de impedanță (în combinație cu un modul FRA2). Combinația software si hardware Autolab oferă utilizatorului un instrument de neegalat pentru a efectua o gamă largă de experimente electrochimice. PATLAB a achiziționat recent cele mai recente 2 instrumente METROHM Autolab PGSTATS128N cu pachetul software NOVA. Următorul este un model general al structurii principale METROHM Autolab PGSTAT UNIT.
UNITATE CENTRALA MODEL METROHM AUTOLABMETROHM Autolab / PGSTAT12 este un potențiostat / galvanostat modular de curent mic și nivel scăzut al zgomotului capabil să măsoare sau să aplice un curent maxim de 250 mA, cu o tensiune de conformitate de 12 V și posibilitatea de a face o compensare iR. În combinație cu unul sau mai multe dintre modulele opționale, instrumentul poate fi utilizat pentru orice tip de cercetare electrochimică.


METROHM Autolab / PGSTAT30 este un potențiostat / galvanostat modular de current mare, cu un curent maxim de 1 A la o tensiune de 30 V și posibilitatea de a efectua compensarea iR. Instrumentul oferă aceleași capacități ca și PGSTAT12, dar are o lățime de bandă de peste 1 MHz și, în combinație cu modulul FRA2, este destinat în special Spectroscopiei de Impedanță. Sistemul PGSTAT30 / FRA2 este capabil să măsoare impedanțe în domeniul de la 1 mOhm până la 100 GOhm și capacități de la 0.1 pF până la 5000 F și poate fi utilizat în domenii cum ar fi cercetarea coroziunii, bioelectrochimia, cercetarea bateriilor și a supercondensatorilor și multe altele zone. O altă configurație posibilă este PGSTAT30 cu BSTR10A sau BSTR20A pentru experimente la curenți mari (10A și, respectiv, 20A). Această configurație operează, de asemenea, în combinație cu FRA2. Desigur, toate celelalte module sunt disponibile și pentru PGSTAT30. PGSTAT30 poate funcționa cu patru electrozi ( de exemplu pentru măsurători lichid-lichid), precum și în modul cu trei electrozi.

METROHM Autolab / PGSTAT100 este un potențiostat / galvanostat modular de înaltă tensiune capabil să măsoare sau să aplice un curent maxim de 250 mA la o tensiune 100 V și posibilitatea de a face o compensare iR. Instrumentul oferă aceleași posibilități ca și PGSTAT12 și PGSTAT30 și este potrivit în mod special pentru experimente în electroliți cu o conductivitate redusă. Toate modulele opționale (cu excepția MUX) sunt disponibile pentru Autolab / PGSTAT100.

Următoarea imagine prezintă potențiostatul / galvanostatul de cerectare de înaltă tensiune Autolab / PGSTAT100 în timpul funcționare în PATLAB.


Autolab / PGSTAT 100 în PATLAB

Nivelul membrului de intrare a categoriei de aparate modulare Autolab, PGSTAT128N este un potențiostat / galvanostat de curent scăzut, cu zgomot redus și rapid, capabil să măsoare maxim 800 mA, la o tensiune de 12 V. PGSTAT128N este o opțiune de cost scăzut de înaltă performanță pentru măsurători electrochimice în celule mici.Autolab PGSTAT128N

Proiectat pentru o gamă largă de aplicații electrochimice, de la măsurări de coroziune până la caracterizarea dispozitivelor de stocare a energiei, acest instrument bugetar este alegerea ideală pentru aplicațiile electrochimice în care performanța este importanta. Se pot personaliza și îmbunătăți capabilitățile PGSTAT128N prin adăugarea unuia sau mai multor module sau a altor accesorii disponibile.Caracteristici cheie                                                                                                                              Module Compatibile

     

Conexiuni prin electrozi                                       2, 3 și 4                                                                  EQCM

Intervalul potentialului                                          +/- 10 V                                                                  FRA32M

Tensiune de conformitate                                    +/- 12 V                                                                    BA

Curent maxim                                                       +/- 800 mA (10 A cu BOOSTER10A)                     BOOSTER10A

Intervale de curent                                               1 A spre 10 nA (100 pA cu modul ECD)               ECD

Acuratețea potențială                                            +/- 0.2 %                                                                 SCAN250

Rezoluție potențială                                               0.3 µV                                                                     ADC10M

Precizia actuală                                                      +/- 0.2 %                                                                MUX

Rezoluția actuală                                                    0.0003 % (din intervalul curent)                          FI20

Impedanta de intrare                                              > 1 Tohm                                                                pX1000

Lățimea de bandă a potențiostatului                    500 kHz                                                                  ECN

Interfața computerului                                           USB  

Software de control                                               NOVA  


13. INSTRUMENT DE REZONANȚĂ AL PLASMEI DE SUPRAFETA AUTOLAB ESPRIT.

Aparatura Autolab de rezonanță a plasmei de suprafață (SPR) îi ajută pe oamenii de știință să analizeze interacțiunile bi-moleculare în timp real, fără cerințe de etichetare.

Rezonanța plasmei de suprafață Autolab (SPR)

 Autolab ESPRIT permite utilizatorului să efectueze experimente SPR de înaltă performanță utilizând un sistem complet automatizat care include un canal de referință pentru temperatură și o compensare nespecifică de legare. Autolab Esprit este un instrument unic cu dublu canal de rezonanță a plasmei de suprafață (SPR) cu un aparat de prelevare de probe încorporat cu o cuvă normală standard pentru toate măsurătorile de rezonanță de plasmă de suprafață (SPR) în care sunt studiate interacțiunile biomoleculare și o cuva normală este furnizată standard pentru toate măsurătorile SPR în care interacțiunile biomoleculare sunt studiate. Cuva electrochimică opțională permite măsurători pe un sistem cu 3 electrozi: un punct fix de contact la stratul de aur al discului senzorului, aurul funcționează ca electrod de lucru, electrod de referință Ag / AgC ldetasabil și un contra-electrod fix de platină.


ESPRIT (RPS) cuplat la Potentiostat / Galvanostat
14.  SECM370 SISTEMUL DE SCANARE A MICROSCOPULUI ELECTROCHIMIC .

SECM370 este un sistem cu microelectrod cu o precizie inalta de scanare, care poate fi folosit pentru a monitoriza (sau a impune) curentul care trece între un microelectrod și o suprafață de probă în soluție la rezoluții spațiale extrem de mari.                                                                                            SISTEM SECM370

Acesta poate fi folosit pentru a examina, analiza sau modifica suprafata chimica a unei probe în soluție. Acest echipament are multe aplicații potențiale în studiul fundamentelor reacțiilor de suprafață, de exemplu în fluxul prin membrane, imagistica chimică a biosistemelor, știința coroziunii sau studiul stabilizării enzimelor. Sistemul SECM370 include un sistem exact cu dublu potentiostat , care permite controlul complet și măsurarea proceselor electrochimice la vârful microelectrodului și a substratului separat.15. COMPACTSTAT.h: Interfață portabilă electrochimică și analizator de impedanță


IVIUM COMPACTSTAT.h este o interfață portabilă electrochimică și analizator de impedanță care poate fi acționată prin portul USB de la un calculator, fără sursă de alimentare suplimentară.


                                                                                                                                                                IVIUM COMPACTSTAT          


În combinație cu un laptop, Ivium CompactStat oferă o stație de măsurare electrochimică cu adevărat mobilă pentru aplicații anticorozive și corozive.

• Zgomot scăzut și izolație galvanică:

  Instrumentul este izolat electric de linii electrice și de PC. Are imunitate superioară la zgomot și este capabil să determine semnale foarte mici, cum ar fi cele necesare în aplicațiile nano-tehnologice. De asemenea, instrumentul poate fi aplicat în situațiile în care proba trebuie deconectată de la o suprafata comuna (variabila).  

• Soluție completă:  

  CompactStat oferă un pachet complet; toate tehnicile Electrochimice standard sunt incluse. CompactStat are, de asemenea, un analizor de frecvență integrat de înaltă performanță pentru măsurători EIS de la 10μHz la 3MHz. Toate măsurarile și datele procesate de software sunt incluse (pentru PC-uri bazate pe Windows).

• Automatizare:  

  Mai multe porturi analogice și digitale de intrare și ieșire sunt disponibile pentru monitorizarea și controlul echipamentelor periferice. Această funcționalitate este pe deplin integrată în software.

• Expandabilitate:  

  CompactStat poate fi extinsa cu o mare varietate de optiuni si module, incluzand un Bipotentiostat, un generator True Linear Scan, diverse amplificatoare de putere, multiplexor si FastScan.  

• Hardware:

  - Selectarea automată a intervalului de curent: 1pA la 1A / 1mV la 10V
- Filtru de zgomot variabil automat și setări de stabilitate potențiostat / galvanostat
- Preluare simultană de curent/potențial și până la 8 semnale analogice periferice
- Afișajul de date în timp real până la 500 pnts/s. Obtinerea până la 100.000 pnts/s este pastrat în  memorie
- Scanere aplicabile: 1μV / s la 10.000 V / s
- Intervalul minim de timp /Rezoluție: 10µs
- Optimizarea rezultatelor prin filtre automatizate reglate, cresterea amplificatoarelor și scăderea dc16. QEPRO-Raman spectroscopie de calitate stiintifica


Spectrometrul QEPRO-Raman Scientific este o combinație preconfigurată de detectoare, captari optice, electronice, probe și tehnologii laser care oferă utilizatorilor un sistem sensibil remarcabil pentru spectroscopia Raman cu nivel de lumină scăzută. QE65000-Raman poate realiza până la 90% eficiență cuantică cu semnal ridicat la zgomot și viteza de procesare rapidă a semnalului.


QEPRO-Raman Spectrometru de calitate stiintifica
Nou! Îmbunătățiri ale treptei optice

Performanțele deosebite ale spectrometrului nostru QEPRO-Raman au fost îmbunătățite pentru a oferi și mai multă valoare: lumină slabă scăzută, eficiență îmbunătățită în UV si unde scurte NIR, și o mai bună reproducere de la unitate la unitate.

Oferim, de asemenea, o acoperire cu strat special BRDF pentru a îmbunătăți performanțele de lumină slabă și pentru a oferi o reproductibilitate mai bună în performanța unitate la unitate.

 

Eficiența cuantică la 90%

QEPRO este spectrometrul cel mai sensibil pe care l-am dezvoltat vreodată. Detectorul Hamamatsu FFT-CCD folosit în QEPRO-Raman oferă o eficiență cuantică de 90% (definită prin modul eficient în care un foton este transformat într-un foto-electron). Majoritatea detectorilor noștri sunt CCD liniari, dar cu acest detector de zonă "2D" putem numi un rând vertical de pixeli, care oferă o îmbunătățire semnificativă a raportului semnal-zgomot (> 1000: 1) si a vitezei de procesare a detectorului comparativ cu un CCD liniar, unde semnalele sunt adăugate digital printr-un circuit extern.

 

Sensibilitate sporită a sistemului

În spectrometrele noastre cu CCD liniare, lățimea fantei, nu înălțimea ei, reglează cantitatea de lumină care intră în reper, deoarece CCD-urile liniare nu pot colecta eficient lumina de la întreaga înălțime a fantei. Dar în QE65000, detectorul de zonă 2D pot profita mai bine de înălțimea fantei și a luminii suplimentare, îmbunătățind foarte mult sensibilitatea sistemului.

 

Răspuns UV excelent

Deoarece detectorul QEPRO Raman are un spate subtiat (sau iluminat în spate), acesta are un răspuns nativ considerabil în  UV și nu necesită acoperirile suplimentare pe care le aplicăm de obicei altor detectoare pentru aplicații UV.

 

Solicitarile aplicațiilor la nivel scăzut de lumină

Spectrometrul QE65000-Raman este o opțiune excelentă pentru spectroscopia Raman la lumină scăzută. Detectorul răcit cu TE (până la -15 ° C) prezintă un zgomot redus și un semnal slab întunecat, ceea ce permite detectarea nivelului scăzut al luminii și timpii de integrare lungi (analog vitezei de declanșare a unei camere) de la 8 milisecunde la 15 minute, cu nici o distorsiune spectrală.

 

Programare la bord

QE65000-Raman are, de asemenea, un micro-controller programabil la bord pentru controlul spectrometrului și a accesoriilor. Aveți acces la 10 intrări / ieșiri digitale programabile de utilizator și un generator de impulsuri pentru declanșarea altor dispozitive. Puteți utiliza intrarea / ieșirea pentru a aprinde o lampă, opriți / porniți un proces și trimiteți un mesaj / alarmă în timpul perioadei de integrare a spectrometrului. Parametrii de funcționare ai spectrometrului pot fi controlați prin software. De fapt, coeficienții de calibrare a lungimii de undă unici pentru fiecare spectrometru sunt programați într-un cip de memorie chiar pe spectrometru.

 

Operatiunea conectare-si-functionare USB

QE65000-Raman se conecteaza la un computer prin portul serial USB 2.0 sau RS-232. Datele unice pentru fiecare spectrometru sunt programate într-un cip de memorie pe QE65000; Spectroscopia Spectra Suite a software-ului nostru de operare citește aceste valori pentru configurarea ușoară și schimbarea rapida între calculatoare, fie că rulează pe sisteme de operare Linux, Mac sau Windows.

 

Configurația QE65000-Raman

QE65000-Raman este preconfigurat împreună cu spectrometru cu software-ul de operare SpectraSuite, proba (RIP-Probe-785), laser (Laser-785-IP) și Pachetul nostru Anual de Servicii (SAP) pentru a extinde garanția de la 1 an la 2 ani.

Specificații


Material

Dimensiuni:                                                                     182 mm x 110 mm x 47 mm

Greutate:                                                                           1.18 kg (fără alimentare cu energie electrică)

Detector

Detector:                                                                          Hamamatsu S7031-1006

Domeniul detectorului:                                                 200-1100 nm

Pixeli:                                                                                1024 x 58 (1044 x 64 pixeli totali)

Dimensiunea pixelilor:                                                  24.576 μm2

Adincime pixel bun:                                                       1000 Ke-

Sensibilitate:                                                                    ~0.065 valori / e-

Eficiență cuantică:                                                          Vârf de 90%; 65% la 250 nm

Benzi optice

Proiect:                                                                              f/4, Czerny-Turner Incrucișat simetric

Distanta focala:                                                               101.6 mm intrare și ieșire

Intrare diafragma:                                                            50 µm lățime

Grilajul HC6:                                                                     oferă interval de 123-170 nm

Detector opțiune de colecție obiectiv:                      Fara

Colizoare și oglinzi de focalizare:                              Doar standard

Fereastra UV îmbunătățită: Nu

Conector fibră optică:                                                    SMA 905 la 0,22 deschidere numerică cu fibră optică monocatenară

Spectroscopice

Lungimea de undă:                                                         780 - 1100 nm (In dependenta de bariere)

Rezoluție optică:                                                             ~0.14-7.7 nm FWHM

Raportul semnal-zgomot:                                             1000:1 (la semnalul complet)

Rezoluție A / D:                                                                16 biți

Zgomot inchis:                                                                 3 RMS valori

Intervalul dinamic:                                                          7,5 x 109 (sistem), 25000: 1 pentru o singură achiziție

Timp de integrare:                                                          8 ms până la 15 minute

Lumină pâlpâitoare:                                                       <0.08% la 600 nm; 0.4% la 435 nm

Liniaritate corectată:                                                      >99.8%

Electronică

Consumul de energie:                                                  500 mA @ 5 Vcc (fără răcire TE); 3,5 A @ 5 VDC (cu răcire TE)

Viteza de transfer de date:                                           Scanare completă de memorie la fiecare 7 ms cu port USB 2.0,

                                                                                             18 ms cu port USB1.1, 300 ms cu port serial

Intrări / ieșiri:                                                                    10 GPIO-uri digitale programabile de utilizator (intrări / ieșiri cu destinație generală)

Canale analogice:                                                          Nu

Auto anulare:                                                                   Da

compatibilitate Breakout box:                                     Da: HR4-breakout

Moduri de declanșare:                                                   4 moduri

Functii stroboscopice:                                                  Nu

Funcția de întârziere închisă:                                      Da

Conector:                                                                          Conector 30 bolți

Timp de pornire:                                                             <5 secunde

Curent inchis:                                                                  4000 e-/pixel/sec @ 25 ºC; 200 e-/pixel/sec @ 0 ºC

Calculator

Sisteme de operare:                                                        Windows 98 / Me / 2000 / XP / Win7, Mac OS X și Linux cu port USB; Orice sistem de                                                                                                  operare Windows pe 32 de biți cu port serial

Interfețe pentru calculatoare:                                        USB 2.0 @ 480 Mbps; RS-232 (2 fire) @ 115,2 K baud

Interfețe periferice:                                                            SPI (3 fire); Circuit inter-integrat I2C

Temperatura și răcirea termoelectrică (TE)

Limitele de temperatură:                                                  0 ° C la 50,0 ° C; fără condens

Punct de referinta:                                                             Software controlat; cel mai mic punct de setare este 40 ° C sub atmosferă

Stabilitate                                                                              +/- 0,1 ° C la temperatura setată în <2 minute17. INSTRUMENT RAMAN PORTABIL CU PINPOINTER  

PATLAB este echipat cu un instrument PinPointer care îmbină un sistem Raman complet echipat într-o unitate adevărată portabila. Aceasta este următoarea generație a spectrometrului Raman portabil, care a fost prezentat într-un episod CSI Miami și intr-un documentar de explorare a peșterilor de către oamenii de știință NASA pe canalul National Geographic. Unitatea este controlată de un mini-calculator de tip Windows și dispune de software ușor de folosit ID-find™ care oferă identificarea cu o singură atingere a substanțelor necunoscute prin compararea imediată a unui spectru măsurat la bordul bibliotecii spectrale Raman.

Următoarele figuri reprezinta imagini ale instrumentului PinPointer:-
Instrumentul portabil PinPointer are următoarele beneficii:-


Identificarea usoară și rapidă a substanței. 

Multe substanțe emit o lumină caracteristică atunci când sunt iluminate cu un laser, efectul de imprastiere Raman, care identifică în mod unic o structură moleculară. Cu o simplă apăsare de buton, PinPointer-ul colectează și analizează această lumină împrăștiată dintr-o substanță chimică supusă încercării. Software-ul de identificare inclus poate căuta mii de spectre de referință stocate pentru a identifica substanțe necunoscute. În câteva secunde, substanța chimică detectată este identificată și numele și proprietățile acesteia sunt afișate.


Accesibil, Compact, Performanta ridicata.

 PinPointer-ul oferă aceleași performanțe ca și alte spectrometre portabile Raman propuse pentru securitatea națională sau identificarea chimică la fața locului, dar costă mult mai puțin.


Acoperire chimică largă. 

Software-ul ID-find inclus va căuta o bază de date care conține mii de spectre chimice pentru a găsi o potrivire în câteva secunde după achiziția datelor. Bazele de date chimice de specialitate sunt vândute separat. Utilizatorii pot crea, de asemenea, propriile biblioteci spectrale personalizate, pur și simplu prin scanarea materialelor cunoscute și salvarea spectrelor utilizând funcția de manager de bibliotecă  ID-find.


Identificarea substanței a materialelor ambalate. 

Probele solide, pulbere sau lichide pot fi analizate în timp ce încă se afla în pungi de plastic sau sticle sau flacoane din sticlă sau plastic.


PinPointer-ul are următoarele specificații:


18.  SPECTROMETRUL SUPER-RAPID OCEAN FX


PATLAB are un SPECTROMETRU SUPER-RAPID OCEAN FX cu sensibilitate ridicată, viteză de achiziție rapidă și comunicații îmbunătățite. Ocean FX este un spectrometru versatil, distins prin viteza de achiziție de până la 4.500 de scanări pe secundă, procesare la bord pentru îmbunătățirea SNR și timp redus de transfer de date, precum și prin comunicări robuste prin USB, SPI, Gigabit Ethernet și Wi-Fi. Ocean FX este o alegere excelentă pentru aplicațiile de procesare de mare viteză, măsurarea evenimentelor rapide și monitorizarea reacțiilor.
Spectrometru Ocean FX

AVANTAJELE OCEAN FX


• Viteza de achiziție de până la 4500 spectre colectate pe secundă

• Detector CMOS (200-1100 nm) cu o mare sensibilitate la UV și NIR

• Media la bord a până la 5.000 de spectre

• Tamponare la bord (până la 50.000 de spectre stocate)

• Eternet Gigabit cu Fir, Wi-Fi, SPI și USB

• Scaun optic stabil din punct de vedere termic și indicator LED pentru confort.


Ocean FX este disponibil în configurații de aplicații deja accesibile , personalizate și spectrometre OEM. Spectrometrul poate fi integrat în alte dispozitive ca o componentă, subansamblu sau soluție la cheie.


SPECIFICAȚII OCEAN FX


Spectrometru SUPER-RAPID OCEAN FX este potrivit pentru a fi utilizat în urmatoarele tehnici de masurare:

Absorbanta

Fluorescenta

Infrarosu Apropiat

Raman

Reflectanta si Transmitanta

Acasa Mesaj Misiunea Aparatura Membri Cercetare Colaborari Proiecte Diseminare Links Contact