VAN STADEN PATLAB


PATLAB, Laboratorul de Tehnologie Analitica de Proces din Bucuresti, Romania a fost fondat in 2007 de Prof Dr J (Koos) F van Staden in urma castigarii unui contract in cadrul Programului Capacitati (Modulul 1). Contractul i-a dat posibilitatea de a cumpara aparatura necesara Laboratorul de Tehnologie Analitica de Proces (PATLAB) pentru a fi la standarde internationale si a putea participa la programele europene.

 

VIZIUNE

 

Este binecunoscut faptul ca sanatatea si calitatea vietii  unei natiuni progreseaza atunci cand este implicata o activitate industriala dinamica cu un inalt grad de performanta, succes si cu un mare profit. Viziunea este de a utiliza PATLAB ca baza si sursa de calificare si educatie in domeniul cercetarii de varf si inovatiei, sa serveasca drept catalizator pentru industrii eficiente, toate acestea pentru a imbunatati calitatea vietii populatiei Romaniei, crearea de locuri de munca si bunastarea populatiei si pentru a asigura un mediu potrivit activitatilor.

 

MISIUNE

 

Activitatile de cercetare si dezvoltare ale PATLAB se impart in doua mari categorii: sisteme bazate si nebazate pe flux (discrete sau grupate/inseriate sau semi-flux sau tip legatura de transmisie). Activitatile de cercetare si dezvoltare in domeniul sistemelor bazate pe vor fi effectuate in domeniul analizoarelor de proces inteligente interactive in flux si al echipamentelor miniaturizate de sinteza in flux cu sistem inteligent de monitorizare; ambele activitati vor fi optimizate in asa fel incat sa asigure masurarea speciilor de interes pe parcursul sintezei, in timp real.


Recent, domeniul cercetarii a fost imbunatatit pentru Dezvoltarea, Proprietatile, Aplicarea de noi, inovatoare Micro/Nanostructuri Chemo Inalt-Tehnologie, Senzori Optici, Electrochimici in timp real pentru sistemele automate de platforme multianalit de proces. Prin urmare, scopul acestui proiect de cercetare- dezvoltare stiintifica se bazează pe abordari teoretice si practice privind functiile nanostructurate si nanoporoase care implica un grup de noi generatii de inalta performanta in timp real in sisteme de proces tehnologice multi-punct multi-specii micro și nanosisteme care includ, de asemenea, noi inovatii în domeniul nanotehnologiei/biotehnologiei (cum ar fi materiale nanostructurate si nanoporoase in diverse scopuri, de exemplu pentru microreactoarele catalitice, pentru membrane, pentru nanotuburi, pentru tehnologii de tratare a apei, pentru senzori chimici si actuatori, pentru caracterizarea nanomaterialelor in timp real, dezvoltarea de senzori multi-parametri bazati pe nanotehnologie etc.). In prezent, noile inovatii in domeniul senzorilor multi-parametri bazati pe nanotehnologie (electrochimici, SECM, UV/Vis, fluorescent si chemiluminescenta (cu quantum-dots), NIR, Raman, AFM) implica studii de caracterizare de inalta performanta inainte, in timpul si după detectie care devin foarte importante. In tehnologiile nanoproceselor analitice automate, conceptele de baza privind tratarea probelor si prelucrarea microreactoarelor catalitice si a membranelor nanostructurate si nanoporoase formeaza nucleul sistemelor eficiente cu costuri reduse.


Principalul obiectiv al activitatilor de cercetare si dezvoltare in domeniul analizatoarelor de process inteligente interactive in flux va fi sa satisfaca cerintele utilizatorilor cu un sistem fiabil eficient din punct de vedere material care va putea opera cat mai mult nesupravegheat de catre operator sau cu un minim de atentie posibila din partea acestuia pe parcursul unui timp indelungat. Cercetatori tineri cu o inalta calificare vor fi formati si educati in acest domeniu in PATLAB, pentru a putea supraveghea si asigura buna functionare a acestor sisteme la utilizatori.

Acasa Mesaj Misiunea Aparatura Membri Cercetare Colaborari Proiecte Diseminare Links Contact