PATLAB a reusit sa dezvolte un laborator cu instrumente moderne, de inalta calitate, avand performante tehnice excelente asa cum este cerut de normele internationale si ale Uniunii Europene. Acest laborator este deschis colaborarilor cu institute, universitati si agenti economici pentru aplicatii tehnice si stiintifice si programme de dezvoltare. Masteranzii si doctoranzii din universitati (impreuna cu conducatorii lor) sunt bine veniti daca vor sa foloseasca facilitatile PATLAB-ului, avand ca baza expertiza noastra pentru studiile lor. In acest moment PATLAB este echipat cu urmatoarele instrumente:


PATLAB are 5 analizoare de proces moderne FloPro dedicate cercetarii, care pot fi utilizate la monitorizarea in timp real si control PID. Aceste analizoare sunt printer cele mai versatile existente in comert si pot fi utilizate pentru cercetari la nivel inalt, proiecte de dezvoltare si optimizare de noi metode. Fiind sisteme in flux, sunt ideale pentru activitatile din PATLAB bazate pe cercetare si dezvoltare de sisteme de proces interactive inteligente pentru monitorizare si control si de asemenea pentru sinteza la scara mica cu tehnologie avansata si aplicatii in informatica, industrie (petrochimica, chimica, miniera, farmaceutica, alimentara, textila de exemplu haine, surfactanti, cosmetice, etc.), apa, poluare, energie, mediu, sanatate, agricultura (ingraseminte, furaje, pamant, ierbicide, insecticide, etc.), calitatea mancarii si sucurilor, biotehnologii, produse inovative si procese, materiale de constructie (ciment, gresie, lemn, vopsele, etc.), produse caznice si de consum, produse de uz zilnic (cerneala, hartie, filme polimerice, cristale lichide, chimicale electronice, etc.), transport, spatiu si securitate. Ele pot fi utilizate si pentru analize de rutina, on-line, sip e teren.  Avand un design modular, bazat pe state-of-the-art panel-mounted components, instrumentele pot fi reconfigurate pentru a fi utilizate pentru orice tip de sistem in flux de analiza; sau reconfigurat sa schimbe metodologia. Un software FlowZF a fost special conceput pentru analizoarele de proces, in flux.


PATLAB detine 1 FloPro si 4 mini FloPro sisteme de analizat destinate cercetarii.

1. ANALIZOR DE PROCES IN FLUX FLOPRO.


Poza arata o vedere generala a sistemului FloPro in PATLAB.Analizorul de proces FlowPro contine doua pompe milliGAT, 2 valve, un detector fotometric bazat pe LED, un reactor care poate fi controlat termic, totul fiind controlat de un calculator prin intermediul unui software.


In fotografiile de mai jos sunt prezentate partile de sampling, proces controlat prin PID  de PATLAB.

Fotografia de mai jos arata cele 4 analizoare de proces flowpro mini-zone fluidic in lucru.
2. ANALIZOARE DE PROCES MINI-FLOWPRO-ZONE FLUIDICS CU DETECTOR UV/Vis.


Mini-FloPro echipat cu pompa milliGAT, 2 valve de selectie, reactor termostatat si accesorii pentru zone fluidice poate fi utilizat pentru studiul diferitelor reactii. Detectorul este un spectrometru UV/Vis de la Ocean Optics. Un laptop si un software sunt dedicate controlului de proces.


Urmatoarea fotografie arata acest analizor de proces, in timpul lucrului, in PATLAB.


3. ANALIZOARE DE PROCES MINI-FLOWPRO-ZONE FLUIDICS CU DETECTOR POTENTIOSTAT. PENTRU DETECTIE      AMPEROMETRICA.


Mini-FloPro este echipat cu pompa milliGAT, 2 valve de selectie, reactor termostatat si accesorii pentru zone fluidice poate fi utilizat pentru studiul diferitelor reactii. Detectorul este un potentiostat Bioanalytical Petit pentru detectie amperometrica. Un laptop si un software sunt dedicate controlului de proces.


Urmatoarea fotografie arata acest analizor de proces, in timpul lucrului, in PATLAB.4. ANALIZOR DE PROCES MINI-FLOWPRO-ZONE FLUIDICS CU DETECTOR DE FLUORESCENTA


Mini-FloPro echipat cu pompa milliGAT, 2 valve de selectie, reactor termostatat si accesorii pentru zone fluidice poate fi utilizat pentru studiul diferitelor reactii. Detectorul este unul de fluorescenta de la Ocean Optics. Un laptop si un software sunt dedicate controlului de proces.


Urmatoarea fotografie arata acest analizor de proces, in timpul lucrului, in PATLAB.

5. ANALIZOR DE PROCES MINI-FLOWPRO- ZONE FLUIDICS CU DETECTOR

DECHEMILUMINESCENTA


Mini-FloPro echipat cu pompa milliGAT, 2 valve de selectie, reactor termostatat si accesorii pentru zone fluidice poate fi utilizat pentru studiul diferitelor reactii. Detectorul de chemiluminescenta este Global FIA FireFly. Un laptop si un software sunt dedicate controlului de proces.


Urmatoarea fotografie arata acest analizor de proces, in timpul lucrului, in PATLAB6. SPECTROMETRU DE FLUORESCENTA QE65000 – GRAD STIINTIFIC.


PATLAB este echipat cu o configurație spectrometrică de calitate științifică QE65000 pentru detectarea fluorescenței așa cum este prezentat mai sus. Diferitele componente din PATLAB sunt ilustrate și discutate mai jos.Sursa de lumină Xenon HPX-2000 este o sursă de mare putere și de intensitate ridicată, care este utilă în special pentru aplicațiile fluorescente și pentru alte aplicații în care este necesară o lampă cu intensitate ridicată. Lampa de 35 de wați, cu arc scurt, furnizează un spectru continuu din UV prin NIR (185-2200 nm). HPX-2000 dispune de un obturator integrat, care poate fi controlat prin comutator sau semnal TTL. Mai jos este ieșirea spectrală a sursei de lumină Xenon HPX-2000.Filtrele duble  linear variabile LVF-UV din interiorul suportului de filtru UV In-Line (prezentat mai sus) este optimizat de cercetătorii din PATLAB astfel încât prin modelarea energiei de excitare de la o singură bandă largă a sursei de lumina  HPX-2000 Xenon. Numai energia de excitare necesară pentru a excita proba fluorescent specifică este lăsat să treacă, fiind blocat excesul de energie. Acest lucru este reflectat de o bandă spectrală cu Spectra Suite la o anumită lungime de undă pentru proba fluorescentă.
Suportul cuvei cu temperatură controlată, prezentat mai sus cu baie de apă pentru controlul temperaturii și cutie pentru controlul temperaturii, este deosebit de util pentru măsurătorile fluorescente care necesită un control riguros al temperaturii probei. Aplicațiile tipice includ termodinamica proteinei și a ADN-ului, caracterizarea fluoroforului, cinetica enzimelor și termociclicarea on-line a particulelor biologice.Spectrometrul de grad științific QE65000 este un spectrometru foarte sensibil. Detectorul FFT-CCD Hamamatsu utilizat în QE65000 asigură o eficiență cuantică de 90% (definit ca modul eficient în care  este transformat un foton într-un fotoelectron), are un domeniu de detecție 200-1100 nm  scanare completă si memorizare la fiecare 7 ms cu portul USB 2.0 ca rata de transfer de date

Caracteristici tehnice:Detector

Detector:                                                     Hamamatsu S7031-1006

Domeniul de măsurare a detectorului:       200-1100 nm

Pixeli:                                                          1024 x 58 (1044 x 64 numarulu total de pixeli); 24.6 µm square size

Dimensiunea pixelilor:                               24.576 μm dimensiunea pătratului

Adincimea pixel bun:                                 300,000 electroni/bun; ~ 1.5 millioane electroni/coloana

Sensibilitatea:                                            22 de electroni / număr pentru toate lungimile de undă; 250 nm: 26 fotoni / număr

Randamentul cuantic:                                90% peak

Benzi optice

Design:                                                        f/4, Czerny-Turner simetric încrucișat

Distanța focală:                                           101.6 mm intrare și ieșire

Orificiile de intrare:                                      5, 10, 25, 50, 100 or 200 µm fante largi sau fibra

Tipuri de bariere:                                        14 tipuri diferite de bariere, UV prin unde scurte NIR

bariera de tip HC-1:                                     Produce un diapazon de  200-950 nm

Optiuni lentile de detectare:                        FARA

Optiuni filtru OFLV:                                      OFLV-QE

Alte obtiuni de filter de referinta:                 Longpass OF-1 filtre

Colimarea si focalizarea oglinzilor:             Doar standard

Fereastra UV inbunatatita :                          Nu

Conector fibra optica:                                  SMA 905 la 0.22 orificiu numeric cu un singur fir de fibra optica

Spectroscopic

Diapazonul lungimei de unda:                     In dependenta de bariere

Rezolutie optica:                                          ~0.14-7.7 nm FWHM

Rata semnalului-la-zgomot :                        1000:1 (la semnalul maxim)

Rezolutia A/D:                                              16 bit

Zgomot inchis:                                              3 RMS numerate

Diapazon dinamic:                                        7.5 x 109 (sistem), 25000:1 pentru o singura achizitie

Timpul de integrare:                                     8 ms la 15 minute

Fluctuatia luminei:                                        <0.08% la 600 nm; 0.4% la 435 nm

Linearitate corectata:                                     >99.8%

Electronice

Puterea consumata:                                       500 mA @ 5 VDC (fara racire); 3.5 A @ 5 VDC (cu racire)

Viteza transfer date:                                      Scanarea completa spre memorie fiecare 7 ms prin USB 2.0 port

Intrari/Iesiri:                                                   10 GPIO-uri digitale user-programmabile (Scop general intrari/iesiri)

Canale analogice:                                          Nu

Azerare auto:                                                  Da

Compatibilitate Breakout box:                         Da, BREAKOUT BOX este un modul pasiv care accepta interfete multiple la spectrometru ex: declansare externa, GPIO,                                                                          sursa de lumina, interfata RS-232  si intrari/iesiri analogice.

Moduri de declansare:                                    4 moduri

Functia stroboscop:                                         Nu

Functie de intarziere:                                      Da

Conector:                                                         30-pin conector

Timp de pronire:                                              <5 secunde

Curent intunecat:                                             4000 e-/pixel/sec @ 25 ºC; 200 e-/pixel/sec @ 0 ºC

Computer

Sistem de operare:                                           Windows 2000/XP cu USB port

Interfete de calculator:                                     USB 2.0 @ 480 Mbps

Interfete periferiale:                                         SPI (3-fire); I2C circuit integrat

Temperatura si racier termoelectrica

Limite de temperatura:                                     -15 ºC la 50.0 ºC; fara condensare

Punct de referinta:                                            Softwer-ul controlat; punctul minim de referinta este 40 ºC in atmosfera, la -15 ºC

Stabilitatea                                                        +/-0.1 ºC din temperature setata in <2 minute

Un grafic obtinut in PATLAB este prezentat in figura urmatoare:  

  

7. SPECTROMETRU DE INALTA REZOLUTIE HR4000.
În PATLAB există un spectrometru de înaltă rezoluție HR4000. Configurarea instrumentului este dată mai sus și diverse componente ilustrate și discutate mai jos.DH-2000  Sursa de lumină reglabila cu lampa de wolfram si halogen combină spectrul continuu de surse de lumină cu halogen și deuteriu Tungsten într-o singură cale optică, producând o o ieșire puternică și stabilă de la 215-2000 nm. Inovația DH-2000-BAL este singura sursă cu halogen și   deuteriu  UV-NIR, echilibrată în lume. Problemele de saturație și de semnalul la zgomot asociate liniei D-alpha din sursa de deuteriu sunt eliminate prin filtre dichroice acestea fiind ca o inovație în tehnologia sursei de lumină pentru a crea singura sursă de iluminare cu spectru combinat disponibilă. DH-2000-BAL echilibrează intensitatea surselor cu halogen și deuteriu tungsten, producând un spectru "mai fin" pe toată lungimea de undă și eliminând problemele asociate saturației. Specificații DH-2000-BAL

Consumul de putere:                         25 W (deuteriu); 20 W (halogen tungsten)

Lungimea de undă:                            215-400 nm (lampa cu deuteriu)
                                                           360-2000 nm (lampa cu halogen tungsten)

Umiditatea:                                         5-95% fără condensare la 40 °C

Tensiunea lămpii Tungsten:                Reglabil de la 4,5 la 11,5 volți

Curentul lămpii:                                 Operând de la 85 V/0.3A

Termenul de valabilitate:                   1,000 ore

Tensiunea lămpii:                              Contactul 350 V/20°

Fluctuatii ale tensiunii curente:          <0.01% pe oră

Stabilitatea tensiunii curentului:         <5 x 10-6 de la peak-la-peak (0.1-10.0 Hz)

Temperatura de operare:                     5 °C - 35 °C

Condițiile puterii:                                 85-264 V 50/60 Hz

Puterea totală:                                     100 W

Consumul de energie:                         190 W maxim

Timpul de incălzire:                             40 minutes (deuteriu);
                                                               20 minutes (halogen tungsten)  
Suportul cuvei CUV-ALL-UV cu patru canale pentru lungimea drumului cuvelor 1-cm este echipat cu fibră optică cuplată la fiecare dintre cele patru lentile de coliziune quartz f / 2, care se  cuplează la fibrele optice pentru a citi sau ilumina proba. Atunci când este utilizat cu spectrometre modulare Ocean Optics și surse luminoase, CUV-ALL-UV Cuvette Holders pot măsura absorbanța, fluorescența, difuzia sau orice combinație a acestor fenomene optice.


Spectrometrul HR4000 de înaltă rezoluție are un detector de matrice CCD de 3648 de elemente de la Toshiba, care permite o rezoluție optică la fel de precisă ca 0.02 nm (FWHM). HR4000 este receptiv de la 200-1100 nm, dar intervalul și rezoluția specifică depind de bariere și fanta de intrare. Detectorul are scanări complete în memorie la fiecare 4 ms cu un port USB ca rata de transfer de date.


Caracteristici tehnice:

Detector

Detector:                                                    Toshiba TCD1304AP multime liniara CCD  

Diapazonul de masurare:                          200-1100 nm

Pixeli:                                                        3648 pixeli

Dimensiunea pixelului:                              8 μm x 200 μm

Pixel:                                                         ~100,000 electroni

Sensibilitate:                                              130 fotoni/numara la 400 nm; 60 fotoni/numara la 600 nm

Banca optica

Proiect:                                                       f/4, Czerny-Turner traversat simetric

Distanta focala:                                          101.6 mm intrare si iesire

Deschidere de intrare:                                5, 10, 25, 50, 100 or 200 µm latime fanta sau fibra (fanta nu)

Optiuni de gratare:                                     14 diferite gratare, UV prin intermediul undelor scurte NIR

Optiunea de gratar HC-1:                            oferă o gamă de 200-1050 nm (cea mai bună eficiență)

Detector optiune de colectie obiectiv:        Da, L4

OFLV optiuni filtre:                                      OFLV-200-1100

Alte optiuni de banci filtre:                          Filtre lungi OF-1  

Oglinzi de colimare si focalizare:                Standard sau SAG+UPG-HR

Fereastra UV imbunatatita:                          Da, UV4

Conector fibră optică:                                  SMA 905 la 0,22 deschidere numerică cu fibră optică monocatenară

Spectroscopic

Intervalul lungimii de undă:                      Grătar dependent

Rezolutie optica:                                        ~0.02-8.4 nm FWHM  

Raportul semnal-zgomot: 300:                    1 (la semnal ful)

A/D rezolutie:                                              14 bit

Zgomot inchis:                                            12 RMS counts

Gama dinamica:                                         2 x 10^8 (sistem); 1300:1 pentru o singura achizitie

Timpul de integrare:                                   3.8 ms la 10 secunde

Fluctuatii de lumina:                                  <0.05% at 600 nm; <0.10% at 435 nm

Liniaritate corectata:                                  >99.8%

Electronic

Consumul de energie:                                450 mA @ 5 VDC

Viteza transferului de date:                        Scanează complet memoria la fiecare 4 ms cu portul USB 2.0

Intrari/Iesiri:                                                Da, 10 GPIO-uri digitale programabile de utilizator

Canale analogice:                                       O intrare analogică pe 13 biți; o ieșire analogică pe 9 biți

Auto azerare:                                              Nu

Compatibilitate Breakout box:                    Da, BREAKOUT BOX este un modul pasiv care permite interfata multipla cu un spectrometru, cum ar fi: trigger extern,                                                                          GPIO, surse de lumina, interfata RS-232 si intrare / iesire analogica.

Moduri de declansare:                                4 moduri

Functii Stroboscap:                                     Da

Functia de inarziere inchisa:                       Nu

Conector:                                                     30-pin conectorFigura următoare este o ilustrare a rezultatelor experimentale obținute în programul PATLAB cu programul software SPECTRA SUITE.


8 PG580 MINI-POTENTIOSTATICE (2 UNITĂȚI)
 Configurarea PG580 în PATLAB

                          PG580 plus stație de andocare                                                 Ecran cu câteva tehnici de electrochimie                

                 


   Ecranul printat al senzorului experimentat in PATLAB               Rezultate experimentale in Patlab                                

Există 2 mini-Potentiostate-galvanostatice Uniscan foarte bine echipate în PATLAB. PG580 este un potențiostat de scanare digital de înaltă calitate, cu performanțe excelente și foarte stabile în laboratoarele de cercetare. Răspunsul potențiostatului este foarte rapid, făcându-l un dispozitiv ideal pentru monitorizarea și controlul în timp real, conform cerințelor PATLAB. Instrumentul are o configurație prietenoasă pentru studiile inovatoare de cercetare, cu control la distanță de la un PC (labtop sau benchtop) într-un laborator, precum și la fața locului, fără control PC, utilizând o baterie internă reîncărcabilă. Programul de cercetare al PATLAB cu PG580 include diferite studii electrochimice de cercetare fundamentală și aplicată, studii de electrochimie de suprafață cu AFM / STM, studii în timp real cu PAT și NPAT, studii de coroziune, studii privind senzorii, cercetarea celulelor de combustibil, electroanalitice și cercetarea biomedicală.


Caracteristici tehnice:

   ●  Durata de viata a bateriei: aproximativ 5 ore.. Celula NiMH reincarcabila.

   ●  Interfata PC: Serial/USB

   ●  Afisaj: Graphic LCD 160x100 pixeli. Lumina din spate :LED albastru.

   ●  Procesor: Dual 16 bit H8S@18MHz.

   ●  Achizitie de data: 16 Bits, > 100KHz.

   ●  Timp de crestere: 1V/µsec. Into 1kΩ.

   ●  Curent maxim: ± 20mA.

   ●  Curentul masurabil maxim: ±20mA.

   ●  Intervale de curent: 1nA to 10mA in 8 decade.

   ●  Rezolutia curentului masurat 16 biti.

   ● Precizia masurarii curentului< 0.5%.

   ●  I/E Bias intrare: < 10pA.

   ●  Intervalul potential masurat : ±2Volti.

   ●  Precizia potentiala aplicata: 0.2%.

   ●  Rezolutia potential aplicata: 16 biti (61µV).

   ●  Tensiunea de conformitate: ±8Volti.

   ●  R Intrare: >1011 Ohms║ 5pF


În PATLAB, parametrii experimentali și afișarea datelor sunt implementate pe un computer Labtop în software-ul WindowsTM puternic, având un  set complet de tehnici electrochimice și de coroziune, care furnizează grafice complete și detaliate precum si completarea obiectelor de date.

Setul de tehnici   electrochimice UiEChemTM include:

   ●  Voltametrie ciclica si lineara.

   ●  Voltametrie cu undă patratica.

   ●  Voltametria puls diferentiala si normala.

   ●  Cronoamperometria si cronopotentiometria

   ●  Experimente definite de utilizator prin macro programare.

 

Setul de tehnici de coroziune UiECorrTM include:

   ●  ECorr vs Time.

   ●  Polarizare potentiostatica.

   ●  Polarizare galvanostatica.

   ●  Polarizare potentiodinamica.

   ●  Rezistenta de polarizare lineara (R).PL

   ●  Ametria de rezistenta zero (ARZ).

   ●  Tafel.              MAI MULT

Acasa Mesaj Misiunea Aparatura Membri Cercetare Colaborari Proiecte Diseminare Links Contact