Home

Mesaj

Misiunea

Aparatura

Membri

Cercetare

Colaborari

Diseminare

Links

Contact

 

 

VAN STADEN PATLAB

 

PATLAB, Laboratorul de Tehnologie Analitica de Proces din Bucuresti, Romania a fost initiat in 2007 de Prof Dr J (Koos) F van Staden in urma castigarii unui contract in cadrul Programului Capacitati (Modulul 1). Contractul i-a dat posibilitatea de a cumpara aparatura necesara Laboratorul de Tehnologie Analitica de Proces (PATLAB) pentru a fi la standarde internationale si a putea participa la programele europene.

 

VIZIUNE

 

Este bine recunoscut faptul ca sanatatea si calitatea vietii  unei natiuni infloresc atunci cand exista o activitate industriala dinamica cu un inalt grad de performanta si succes si cu un mare profit. Viziunea este de a utiliza PATLAB ca baza si sursa de calificare si educatie in domeniul cercetarii de varf si inovatiei, sa serveasca drept catalizator pentru industrii eficiente, toate acestea pentru a imbunatati calitatea vietii populatiei Romaniei, crearea de locuri de munca si bunastarea populatiei si pentru a asigura un climat potrivit activitatilor.

 

MISIUNE

 

Activitatile de cercetare si dezvoltare ale PATLAB se impart in doua mari categorii: sisteme in flux si sisteme care nu sunt in flux (discrete sau grupate/inseriate sau semi-flux sau tip centura de transmisie). Activitatile de cercetare si dezvoltare in domeniul sistemelor in flux vor fi effectuate in domeniul analizoarelor de proces inteligente interactive in flux si al echipamentelor miniaturizate de sinteza in flux cu sistem inteligent de monitorizare; ambele activitati vor fi optimizate in asa fel incat sa asigure masurarea speciilor de interes pe parcursul sintezei, in timp real. Principalul obiectiv al activitatilor de cercetare si dezvoltare in domeniul analizatoarelor de process inteligente interactive in flux va fi sa satisfaca cerintele utilizatorilor cu un sistem fiabil eficient din punct de vedere material care va putea opera cat mai mult nesupravegheat de catre operator sau cu un minim de atentie posibila din partea acestuia pe parcursul unui timp indelungat. Cercetatori tineri cu o inalta calificare vor fi formati si educati in acest domeniu in PATLAB, pentru a putea supraveghea si asigura buna functionare a acestor sisteme la utilizatori..